Hustá farmářská čočkovice

Suroviny

150 g zelené čočky
150 g mrkve
100 g řapíkatého celeru
hrst růžiček květáku
1 cibule
1 lžíce bujonu Würzl
1 stroužek česneku
1 lžička majoránky
1 lžička tymiánu
1 lžička drceného kmínu
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce kukuřičné hladké mouky
1 lžička mořské soli

4
porce
obtížnost
1388 kJ / porce

Postup

Čočku namočte na 2 – 5 hodin, propláchněte a vařte 30 minut do měkka.

Na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli, přidejte na kostky nakrájenou mrkev, celer, bylinky a rozetřený česnek a krátce osmahněte.

Zalijte vodou a ochuťte Würzlem a krátce povařte.

Přidejte růžičky květáku, opět povařte a nakonec vsypte uvařenou čočku i s vodou, ve které se čočka vařila.

Dle potřeby dochuťte a zahustěte kukuřičnou moukou rozmíchanou ve vodě. Krátce povařte.

Náš tip: Polévku můžete ochutit jablečným octem, přidat rostlinnou uzeninu.

 

 

Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop

4 porce | doba přípravy 50 minut | 1388 kJ / 332 kcal

Tuky
16,0 g
Sacharidy
39,0 g
Bílkoviny
10,0 g
Vláknina
4,0 g

Další recepty

15 minut
Polévky
Chřestová polévka
4
porce
obtížnost
358 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Polévky
Polévka Ó hladové já
6
porcí
obtížnost
497 kJ / porce

Vaše proměny

Lenka Ersepková

Jsem veselejší, vyrovnaná sama se sebou a spokojená žena

Milan Buška

V době, kdy jsem začínal s programem, má dcera odletěla na roční pobyt na Nový Zéland. Představa, že ji přivítám a obejmu s 20 kg dole, mě poháněla nesmírně kupředu.

Petra Panská

Manžel a kolegové v práci mi říkali, že je to už vidět, jak jsem zhubla, a že mi to sluší