Jablečné placičky

Na zahradách dozrávají báječná letní jablka, která k létu neodmyslitelně patří a mají celou řadu využití. Obsahují rozpustnou vlákninu pektin, který příznivě ovlivňuje střevní mikroflóru a s ní i trávení. Navíc jsou bohatá na vitamíny a z minerálních látek potom zejména na draslík, který je důležitý pro správnou funkci srdce a svalů. Vychutnat si je můžete i v podobě těchto neodolatelných pečených placiček, které zaženou chutě na sladké a ještě vás obohatí o kvalitní živiny.

Suroviny

4 ks středních jablek
2 slepičí vejce velikosti M
4 PL polotučného tvarohu
1 ČL medu
2 ČL skořice
3 PL müsli směsi (nejlépe směs ovesných vloček a oříšků)
4 PL mandlové mouky

4
porce
obtížnost
1222 kJ / porce

Postup

Jablka omyjeme a nastrouháme nahrubo i se slupkou. V míse je smícháme s vejci, tvarohem, medem a skořicí. Přidáme müsli, mandlovou mouku a mícháme, dokud nevznikne směs. Pokud bude směs příliš hutná, přidáme ještě tvaroh dle potřeby.

Plech vyložíme pečicím papírem a začneme dávkovat připravenou směs tak, aby vznikly placičky. Následně dáme péct do trouby vyhřáté na 150 stupňů a pečeme po dobu přibližně 20–⁠25 minut, dokud placičky nezezlátnou.

Hotové placičky můžeme ozdobit kouskem jablka.

4 porce | doba přípravy 35 minut | 1222 kJ / 292 kcal

Vhodné pro celou rodinu, pro vegetariány, zdroj vlákniny

Tuky
16,6 g
Sacharidy
31,1 g
Bílkoviny
11,2 g
Vláknina
6,5 g

Další recepty

80 minut
Dezerty
Perníkové tiramisu
6
porcí
obtížnost
633 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
80 minut
Saláty
Svačiny
Sójový salát se zelím
1
porce
obtížnost
984 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála