Jahodový mug cake

Sezóna jahod je v plném proudu. Jedná se o vděčné ovoce, které, ačkoliv se to nezdá, obsahuje málo cukru, a navíc je zdrojem vlákniny a vitamínu C. Jahody jsou královny sladkých receptů, ale hodí se i do salátů. Vyzkoušejte tento snadný recept na jahodový mug cake, který může být rychlou snídaní nebo svačinou, na které si mimořádně pochutnáte.

Suroviny

30 g ovesných vloček
1 PL polotučného mléka
3 PL bílého polotučného jogurtu
1 vejce velikosti M
100 g jahod
1 ČL kypřícího prášku
1 ČL medu

1
porce
obtížnost
1096 kJ / porce

Postup

Ovesné vločky rozmixujeme na mouku a dáme do mísy. Přidáme polotučné mléko a jednu polévkovou lžíci bílého jogurtu. Ke směsi přidáme vejce. Jahody omyjeme, část z nich nakrájíme a přidáme ke směsi. Nakonec přidáme kypřící prášek, med a mícháme, dokud se ingredience nespojí.

Připravené těsto nalijeme do hrnku a dáme péct do mikrovlnné trouby na 2–3 minuty na nejvyšší výkon.

Hotový mug cake z hrnku vyklopíme na talíř, ozdobíme zbytkem bílého jogurtu a jahodami nakrájenými na poloviny. 

1 porce | doba přípravy 7 minut | 1096 kJ / 262 kcal

Vhodné pro celou rodinu, pro vegetariány

Tuky
10,3 g
Sacharidy
33,9 g
Bílkoviny
13,8 g
Vláknina
3,9 g

Další recepty

15 minut
Dezerty
Rebarborový dezert
4
porce
obtížnost
920 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Vánoční recepty
Švestkové kuličky s lískovým oříškem
16
porcí
obtížnost
252 kJ / porce

Vaše proměny

Helena Vyvlečková

Nejhorší bylo, že jsem si pomalu přestala důvěřovat

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo