Jarní salát s rebarborou

Suroviny

1 řapík rebarbory
1 malý listový salát
1 hrst rukoly
1 hrst špenátových listů
8 cherry rajčat
1 hrst mandlí
1 pomeranč
1 PL jablečného octa
2 PL olivového oleje
1 PL agávového sirupu
1 hrst pažitky a petrželky
sůl
pepř
sýr feta

2
porce
obtížnost
1200 kJ / porce

Postup

Do mísy natrháme salát, přidáme rukolu a špenát.

Mandle spaříme, oloupeme a nasucho opražíme na pánvi.

Ve druhé misce si připravíme zálivku z vymačkané šťávy z pomeranče, agávového sirupu, jablečného octa a olivového oleje.

Dochutíme solí a pepřem.

Přidáme nasekanou pažitku a petrželku.

Zálivku přidáme do salátu spolu s  cherry rajčátky nakrájenými na měsíčky a oloupanou rebarborou nakrájenou na tenké plátky.

Promícháme a navrch rozdrobíme sýr feta.

2 porce | doba přípravy 10 minut | 1200 kJ / 287 kcal

Další recepty

15 minut
Saláty
Svačiny
Velikonoční recepty
Velikonoční menu 2020
Rajčatový salát s vejci
1
porce
obtížnost
892 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Saláty
Obědy
Obědový salát s lososem a chřestem
1
porce
obtížnost
1670 kJ / porce

Vaše proměny

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Jana Jarošová

V obchodě už mi nic nesedělo a vše mi bylo malé