Kapr s kuskusem

Kapr nemusí být jen smažený, i když na vánoční tabuli má své místo. Vyzkoušejte před Vánoci tuto jeho lehčí variantu s kuskusem k obědu.

Suroviny

400 g kapra bez kůže
1 pórek
40 g másla
šťáva z 1 citrónu
250 g celozrnného špaldového kuskusu
600 g rajčat
sůl

4
porce
obtížnost
1984 kJ / porce

Postup

Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na cca ½centimetrová kolečka. 

Kapra bez kůže osušíme, osolíme a spolu s pórkem lehce opečeme z obou stran na másle na pánvi.

Pokapeme citrónem, přiklopíme pokličkou a dusíme, až je maso hotové. 

Kuskus uvaříme podle návodu na obalu.

Porce kapra přendáme na talíře, přelijeme výpekem s pórkem a podáváme s kuskusem a nakrájenými čerstvými rajčaty.

4 porce | doba přípravy 30 minut | 1984 kJ / 474 kcal

Vhodné pro diabetiky a sportovce, zdroj bílkovin a vlákniny, nízký glykemický index

Tuky
15,0 g
Sacharidy
53,0 g
Bílkoviny
29,0 g
Vláknina
9,0 g

Další recepty

15 minut
Obědy
Palačinky s krémovým špenátem
1
porce
obtížnost
2006 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Večeře
Batátový krém se Šmakounem, dýňovými semínky a chilli
1
porce
obtížnost
2415 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Andrea Horáková

Jak to udělat, když ráda jím a pokud jsem nervózní, ještě si něco přidám navíc?