Kokosový chia puding

Zaměňte klasické mléko za kokosové a místo pudinkového prášku použijte chia semínka. Získáte pudink, který vám dodá tu správnou energii i vitaminy.

Suroviny

5 PL chia semínek
200 ml kokosového mléka
200 g sojového jogurtu s kokosovou příchutí
2 PL strouhaného kokosu
2 PL čekankového sirupu (nebo javorového, medu,..)
30 g müsli bez přidaného cukru
ovoce na ozdobení

4
porce
obtížnost
560 kJ / porce

Postup

Nejprve si rozmixujeme mléko s jogurtem, kokosem a sirupem. Vznikne tekutá směs, do které přisypeme chia semínka a pečlivě promícháme ve větší misce. Během dalších 20 minut ještě dvakrát až třikrát promícháme a směs dáme ztuhnout do lednice. Chia semínka mají velmi vysoké hydrofilní vlastnosti, což znamená, že jsou schopny nasáknout velké množství tekutiny.  Asi po hodině směs zamícháme ještě jednou, aby se nevytvořily hrudky a necháme ještě aspoň hodinu tuhnout. Teprve když dosáhneme pudinkové konzistence, můžeme servírovat do sklenic a dozdobit podle vaší fantazie müsli a ovocem.

Čekankový sirup: Toto přírodní sladidlo nové generace určitě stojí za povšimnutí. Nízká kalorická hodnota, nízký glykemický index a vysoký podíl vlákniny z něj dělá favorita mezi přírodními sladidly. Navíc víme, že může pomoci při léčbě gastritidy, ledvinových a žlučníkových kamenů, angín, žloutenky a kožních zánětů. 

4 porce | doba přípravy 15 minut | 560 kJ / 134 kcal

Tuky
0,0 g
Sacharidy
0,0 g
Bílkoviny
0,0 g
Vláknina
0,0 g

Další recepty

80 minut
Dezerty
Domácí pečené müsli
12
porcí
obtížnost
534 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
80 minut
Dezerty
Jáhelný řez s kokosem
10
porcí
obtížnost
875 kJ / porce

Vaše proměny

Petra Wojnarová

Největší radost mám z toho, že jsem se pro svého manžela stala znovu atraktivní, a i když mě nikdy v hubnutí nepodpořil, teď jen chodí a chlubí se, co jsem dokázala

Milan Buška

V době, kdy jsem začínal s programem, má dcera odletěla na roční pobyt na Nový Zéland. Představa, že ji přivítám a obejmu s 20 kg dole, mě poháněla nesmírně kupředu.

Andrea Horáková

Jak to udělat, když ráda jím a pokud jsem nervózní, ještě si něco přidám navíc?