Krémová kukuřičná polévka

Polévka nemusí být vždy nutně vývar. Pokud máte rádi polévky, vyzkoušejte krásně žlutou, krémovou kukuřičnou. Bude chutnat Vám i vašim dětem.

Suroviny

1 lžíce másla
1 nadrobno pokrájená cibule
300 g mražené kukuřice
1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
1 rýžová smetana
sůl

2
porce
obtížnost
1470 kJ / porce

Postup

Ve větším kastrolu rozehřejeme lžíci másla. Přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a chvíli restujeme. Přidáme kukuřici a vše podlijeme vývarem, ale jen tolik, aby byla kukuřice pod hladinou, zbytek vývaru si necháme stranou. Osolíme a necháme chvíli povařit. Jakmile kukuřice změkne, rozmixujeme ji ponorným mixérem dohladka. Zalijeme trochou rýžové smetany na zjemnění. Dle požadované hustoty a chuti přiléváme buď smetanu nebo vývar. Polévka musí zůstat krémová, abychom ji nemuseli zahušťovat.

TIP: Krémové zeleninové polévky: Svou krémovou strukturu získají díky velkému obsahu zeleniny. Pokud použijeme hodně zeleniny a její část vždy rozmixujeme, není třeba polévku zahušťovat. Pamatujte, že polévka, kterou je třeba zahustit, obsahuje buď příliš mnoho vody, nebo příliš málo zeleniny. Když už to musí být, použijte raději rozmixovaný uvařený brambor než mouku. Pokud se vám bude zdát polévka příliš sladká, můžete dochutit trošku chilli.

2 porce | doba přípravy 30 minut | 1470 kJ / 351 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Obědy
Večeře
Celozrnné těstoviny s cuketou
4
porce
obtížnost
1258 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Saláty
Obědy
Letní salát s netradičními špízy
4
porce
obtížnost
722 kJ / porce

Vaše proměny

Jana Jarošová

V obchodě už mi nic nesedělo a vše mi bylo malé

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála