Lososovitý pstruh s celerovým pyré

Smažený kapr a bramborový salát - to je česká klasika. Ale stejně dobře si pochutnáte i na méně tučné variantě. Dejte si pstruha, co barvou připomíná lososa. Je to tím, že tito pstruzi jsou krmeni růžovými schránkami korýšů. Díky tomu je jejich maso bohaté na Omega 3 mastné kyseliny.

Suroviny

RYBA:
4 filety pstruha lososovitého
sůl
pepř
2 lžíce másla
rozmarýn
PYRÉ:
500 g celeru
nové koření
sůl
2 PL másla

4
porce
obtížnost
941 kJ / porce

Postup

Celer očistíme a nakrájíme na středně velké kostky. V hlubším kastrolu jej orestujeme na rozehřátém másle. Zalijeme vodou, tak aby kostky byly lehce pod vodou a přidáme pár kuliček nového koření. Vaříme pod pokličkou, dokud celer nezměkne. Vyndáme kuličky a celer rozmixujeme tyčovým mixérem. Rozpálíme máslo na pánvi a přidáme nasekaný rozmarýn. Na pánev položíme pstruha kůží dolů. Zhruba po třech minutách, až půjde kůže snadno odlepit, rybu otočíme a ještě chvíli opékáme. Hotového pstruha osolíme, opepříme, přelijeme rozpuštěným máslem a servírujeme s celerovým pyré.

*Lososovitý pstruh – druh pstruha. Pstruh se vyskytuje v celé Evropě a čtyři druhy pstruha žijí i v Čechách. Pstruh lososovitý žije výhradně v mořích. Většina těchto ryb na našem trhu pochází ze Skandinávie.

Rybí maso je snadno stravitelné a obsahuje kvalitní bílkoviny, proto se vždy hodí jako lehká večeře při redukční dietě i při racionálním jídelníčku.

4 porce | doba přípravy 30 minut | 941 kJ / 225 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Králík à la svíčková
4
porce
obtížnost
2248 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Pražma s citrónem a kuskusem
4
porce
obtížnost
1402 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo

David Kutěj

Bál jsem se, zda nejde o další dietu v prášku

Marta Tonarová

Člověk si pořád říká, že to není tak hrozné. Ale když dojde na fotky z dovolené...