Mandlová srdíčka máčená v čokoládě

Připravte si zdravější variantu klasického cukroví. Místo bílé mouky použijte špaldovou a místo džemu mandlové máslo. A pokud ještě cukroví namočíte do čokolády, určitě neodoláte.

Suroviny

200 g špaldové mouky
100 g másla
50 g třtinového cukru
1 žloutek
strouhaná kůra z poloviny bio citrónu
mandlové máslo
čokoláda s obsahem kakaové hmoty min. 70%

40
porcí
obtížnost
343 kJ / porce

Postup

Máslo, žloutek, citrónovou kůru a cukr utřete do pěny a poté přidejte mouku. Vypracujte vláčné těsto a nechte nejlépe přes noc odpočívat v lednici. Druhý den ho před zpracováním nechte ještě chvíli povolit, vyválejte placku a vykrajujte srdíčka. Pečte při teplotě 180°C přibližně 10 minut. Polovinu upečených srdíček z půlky namočte do čokolády a nechte zaschnout. Nakonec slepte mandlovým máslem vždy jedno čokoládové srdíčko s klasickým.

Ačkoliv jde o zdravější variantu cukroví, stále jde o dezert. Doporučujeme konzumovat maximálně 3 ks za den a to v rámci snídaně nebo místo dopolední svačiny.

TIP:  Tím, že do čokolády nenamáčíme celá slepená srdíčka, ale jen jejich jednu část, zaručíme, že cukroví nebude tak kaloricky vydatné. Přesto si díky čokoládě zachovají pěkný vzhled i čokoládovou chuť. Pokud chcete snížit množství tuku a kalorií, čokoládu vynechte. 

 

40 porcí | doba přípravy 90 minut | 343 kJ / 82 kcal

Další recepty

15 minut
Dezerty
Dýňovo-mrkvová bábovka s ořechy
8
porcí
obtížnost
561 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Antioxidační koláč
6
porcí
obtížnost
1390 kJ / porce

Vaše proměny

Jana Jarošová

V obchodě už mi nic nesedělo a vše mi bylo malé

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život