Opékaný tempeh s bulgurem

Suroviny

300 g bulguru
250 g uzeného tempehu
1 malý pórek
4 (350 g) rajčata
200 g žampionů
1 červená paprika
100 g čerstvého špenátu
1 lžička mořské soli
1 lžička tandoori
1 lžička kmínu
2 lžíce sójové omáčky shoyu
2 lžíce olivového oleje
250 ml sójové smetany Provamel
200 ml rýžovo-kokosového mléka Provamel
malá hrst čerstvé bazalky

4
porce
obtížnost
3014 kJ / porce

Postup

Bulgur vařte 25 minut pomalým varem do měkka.

Tempeh, žampiony a rajčata nakrájejte na kousky, pórek a papriku na nudličky.

Na oleji tempeh opečte, až mírně zhnědne po okrajích, přidejte pórek, papriku a žampiony, promíchejte a opékejte, až zelenina mírně zesklovatí.

Přidejte rajčata, opraný špenát, koření, sůl. Promíchejte a dochuťte shoyu.

Do zeleninové směsi s tempehem vmíchejte bulgur  a zalijte sójovou smetanou a rýžovo-kokosovým nápojem.

2 minuty společně provařte a podávejte posypané čerstvou bazalkou.

 

 


Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop

4 porce | doba přípravy 40 minut | 3014 kJ / 720 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Obědy
Večeře
Stroganoff na máslovém zelí
4
porce
obtížnost
2139 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Krůtí burger s grilovanou zeleninou
4
porce
obtížnost
2216 kJ / porce

Vaše proměny

Marcela Součková

Přibírala jsem na váze a začala se cítit psychicky hodně špatně

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo