Opékaný tempeh s bulgurem

Suroviny

300 g bulguru
250 g uzeného tempehu
1 malý pórek
4 (350 g) rajčata
200 g žampionů
1 červená paprika
100 g čerstvého špenátu
1 lžička mořské soli
1 lžička tandoori
1 lžička kmínu
2 lžíce sójové omáčky shoyu
2 lžíce olivového oleje
250 ml sójové smetany Provamel
200 ml rýžovo-kokosového mléka Provamel
malá hrst čerstvé bazalky

4
porce
obtížnost
3014 kJ / porce

Postup

Bulgur vařte 25 minut pomalým varem do měkka.

Tempeh, žampiony a rajčata nakrájejte na kousky, pórek a papriku na nudličky.

Na oleji tempeh opečte, až mírně zhnědne po okrajích, přidejte pórek, papriku a žampiony, promíchejte a opékejte, až zelenina mírně zesklovatí.

Přidejte rajčata, opraný špenát, koření, sůl. Promíchejte a dochuťte shoyu.

Do zeleninové směsi s tempehem vmíchejte bulgur  a zalijte sójovou smetanou a rýžovo-kokosovým nápojem.

2 minuty společně provařte a podávejte posypané čerstvou bazalkou.

 

 


Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop

4 porce | doba přípravy 40 minut | 3014 kJ / 720 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Vánoční recepty
Vánoční bramborový salát
obtížnost
314 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Obědy
Večeře
Kachní prsa pečená se zeleninou
1
porce
1486 kJ / porce

Vaše proměny

Petra Wojnarová

Největší radost mám z toho, že jsem se pro svého manžela stala znovu atraktivní, a i když mě nikdy v hubnutí nepodpořil, teď jen chodí a chlubí se, co jsem dokázala

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Jana Jarošová

V obchodě už mi nic nesedělo a vše mi bylo malé