Papriková rýže

Tato barevná rýže se skvěle hodí jako příloha k masu nebo krevetám. Pokud nejíte maso, vyzkoušejte ji třeba ke grilovanému tempehu. Výborná je i samotná.

Suroviny

1 červená cibule
1 řapík celeru
2 různobarevné papriky
1 lžička sladké uzené papriky
1 špetka semínek římského kmínu
1 lžička semínek fenyklu
1 citron
500 g uvařené rýže
½ svazku čerstvé bazalky
Sůl a pepř
200 g uzeného tempehu

4
porce
obtížnost
1358 kJ / porce

Postup

Cibuli, očištěný řapík celeru a papriky zbavené semínek nakrájíme nahrubo.  Zeleninu orestujeme na lžíci oleje ve větším kastrolu. Na závěr přidáme papriku, kmín, fenykl a hrnek vody. Vaříme a promícháváme.

Do kastrolu k zelenině vmícháme rýži a vymačkáme  šťávu z jednoho citronu. Nakonec přidáme nahrubo nasekané lístky bazalky a dochutíme solí a pepřem. Tempeh rozkrojíme na trojúhelníčky a opékáme na grilovací pánvi z každé strany, dokud není zlatavý. Podáváme s rýží.

Něco navíc: Do rýže přidáme uvařené hnědé fazole, cizrnu nebo na oleji orestované krevety, kousky masa apod. Tato příloha je opravdu univerzální a hodí se téměř ke všemu.

4 porce | doba přípravy 30 minut | 1358 kJ / 325 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Zvěřinový guláš
4
porce
obtížnost
1633 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Batátová kari omáčka s cizrnou
6
porcí
obtížnost
1354 kJ / porce

Vaše proměny

Petra Spěváčková

Neměla jsem žádnou motivaci a místo hubnutí jsem jenom přibírala

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Lenka Ersepková

Jsem veselejší, vyrovnaná sama se sebou a spokojená žena