Perníkové tiramisu

Suroviny

2 vejce + 3 bílky
100 g bezlepkových piškotů
250 g nízkotučného tvarohu
250 g ricotty
30 g Combi proteinu vanilka
50 ml silného espressa
20 ml amaretta
2 PL kakaa
1/2 lžičky perníkového koření

6
porcí
obtížnost
633 kJ / porce

Postup

Uvaříme silné espresso a přidáme do něj likér amaretto. 

Dva žloutky vyšleháme do pěny, postupně zašleháváme tvaroh, ricottu a Combi protein vanilka. 

V druhé míse vyšleháme sníh z pěti bílků a lehce ho vmícháme do tvarohové směsi. 

Do šesti stejně velkých skleniček klademe na dno piškoty, pokapeme je kávou s amarettem. 

Další vrstvu bude tvořit tvarohová směs. 

Postup opakujeme až po okraj skleničky. 

Poslední tvarohovou vrstvu  posypeme kakaem smíchaným s perníkovým kořením.

6 porcí | doba přípravy 30 minut | 633 kJ / 151 kcal

Další recepty

15 minut
Dezerty
Parmezánové vafle
4
porce
obtížnost
862 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Banánové celozrnné muffiny
20
porcí
obtížnost
733 kJ / porce

Vaše proměny

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Helena Vyvlečková

Nejhorší bylo, že jsem si pomalu přestala důvěřovat