Polévka z řapíkatého celeru

Řapíkatý celer je velmi chutná a zdravá, ale opomíjená zelenina. Naučte se jej připravovat, výborně totiž chutná nejen v salátu.

Suroviny

250 g řapíkatého celeru
200 g mrkve
1 ks cibule
1 l zeleninového vývaru
1 lžička olivového oleje
1 cm zázvoru
1,5 dcl ovesné smetany
špetka muškátového oříšku
sůl, pepř

4
porce
obtížnost
439 kJ / porce

Postup

Na oleji mírně osmahneme nadrobno nasekanou cibuli.

Přidáme omytý řapíkatý celer nakrájený na 1–1,5 cm velké kousky a po cca 2–3 minutách přisypeme na kolečka nakrájenou mrkev.

Po kratším orestování zalijeme zeleninu vývarem a přidáme i nastrouhaný zázvor.

Osolíme a vaříme doměkka.

Polévku rozmixujeme, zjemníme smetanou a dochutíme kořením.

Z polévky můžeme také před rozmixováním vyjmout část zeleniny, abysme docílili "hrubší" konzistence.

Výborné je přidat do této polévky i nějakou luštěninu, např. cizrnu nebo fazole černé oko. 

4 porce | doba přípravy 30 minut | 439 kJ / 105 kcal

Tuky
5,0 g
Sacharidy
12,0 g
Bílkoviny
2,0 g
Vláknina
3,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Polévky
Obědy
Večeře
Houbový krém s kroupami
4
porce
obtížnost
764 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Polévky
Pórková polévka
4
porce
obtížnost
530 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Miluše Doležalová

Změna nastala při nástupu do penze, nabrala jsem během 5 let 20 kg