Růžičková kapusta zapečená se sýrem

Takto upravené kapustičky mohou být vhodnou večeří.

Suroviny

1 kg růžičkové kapusty
2 celá vejce + 2 bílky
200 g mozzarelly light
150 g sýru feta
30 g slunečnicových semínek
1 PL olivového oleje
sůl, pepř

4
porce
obtížnost
1750 kJ / porce

Postup

Kapustičky povaříme asi 5 minut v osolené vodě a ihned zchladíme ve studené vodě, aby zůstaly krásně zelené a nezešedly.

Do  pekáčku vymazaného olivovým olejem dáme napůl překrojené kapustičky, přidáme nasucho opražená slunečnicová semínka, osolíme, opepříme, posypeme nahrubo nastrouhanými sýry a zalijeme rozšlehanými vejci s bílky.

Pečeme v troubě na 180°C cca 20-25 minut.

4 porce | doba přípravy 30 minut | 1750 kJ / 418 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Rýžový pilaf s čočkou a špenátem
6
porcí
obtížnost
825 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Pečený pstruh se žampiony na bylinkách
4
porce
obtížnost
1534 kJ / porce

Vaše proměny

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí