Špagety celozrnné s červenou čočkou na víně

Jak dostat více luštěnin do svého jídelníčku? Vyzkoušejte tento recept s jedinečnou červenou čočkou, která na rozdíl od ostatních luštěnin nenadýmá a je lehce stravitelná. Obsahuje velký podíl vlákniny, která prospívá správné funkci střev. Je také dobrým zdrojem železa, zinku či kyseliny listové.

Suroviny

200 g celozrnných špaget
1 PL olivového oleje
80 g cibule
100 g mrkve
200 ml suchého červeného vína
80 g červené čočky
200 g sterilovaných loupaných rajčat
2 stroužky česneku
1 ČL oregana
2 špetky soli
špetka pepře
60 g parmazánu
200 g rukoly

4
porce
obtížnost
1545 kJ / porce

Postup

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.

Na pánvi rozehřejeme olej a zpěníme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a orestujeme. Zalijeme vínem, zamícháme
a necháme alkohol odpařit. Následně přidáme čočku, sterilovaná rajčata, prolisovaný česnek, oregano, sůl a pepř. Zamícháme a vaříme cca 10 minut, až čočka změkne.

Uvařené špagety zamícháme v připravené směsi. Podáváme posypané strouhaným parmazánem
a rukolou.

 

4 porce | doba přípravy 40 minut | 1545 kJ / 369 kcal

Vhodné pro vegetariány, zdroj vlákniny, zdroj rostlinných bílkovin

Tuky
9,3 g
Sacharidy
51,5 g
Bílkoviny
17,6 g
Vláknina
8,6 g

Další recepty

15 minut
Obědy
Večeře
Krůtí medailonky pečené v papilotě s mrkví a batáty
2
porce
obtížnost
1600 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Indické kari z červené čočky s rýžovým nápojem Provamel
4
porce
obtížnost
1207 kJ / porce

Vaše proměny

Marta Tonarová

Člověk si pořád říká, že to není tak hrozné. Ale když dojde na fotky z dovolené...

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Andrea Horáková

Jak to udělat, když ráda jím a pokud jsem nervózní, ještě si něco přidám navíc?