Těstoviny se zeleninou a riccottou

Lehké zeleninové těstoviny s riccottou, která je bohatá na bílkoviny i vápník.

Suroviny

125 g vařených celozrnných těstovin
1 cibule
3 stroužky česneku
150 g cukety
70 g cherry rajčátek
50 g čekankového puku
10 g kaparů
50 g sýru riccotta
1 lžička olivového oleje
sůl, pepř
čerstvé bylinky – bazalka, rozmarýn, oregano

1
porce
obtížnost
1768 kJ / porce

Postup

Na oleji necháme zpěnit cibulku, přidáme na plátky nakrájený česnek, na půlkolečka pokrájenou cuketu, na menší kousky pokrájenou čekanku, vmícháme přepůlená rajčata, kapary a vše společně chvíli restujeme.

Na skus (al dente) uvařené těstoviny vmícháme do pánve, osolíme, opepříme a vmícháme i riccottu.

1 porce | doba přípravy 30 minut | 1768 kJ / 423 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Tortilla s kuřecím masem
1
porce
obtížnost
1187 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Rybí rizoto
2
porce
obtížnost
1661 kJ / porce

Vaše proměny

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Hong Ngo

Po porodu jsem přibrala 25 kg. Nyní jsem velice spokojená. Všichni tvrdí, že vypadám mladší