Těstoviny se zeleninou a riccottou

Lehké zeleninové těstoviny s riccottou, která je bohatá na bílkoviny i vápník.

Suroviny

125 g vařených celozrnných těstovin
1 cibule
3 stroužky česneku
150 g cukety
70 g cherry rajčátek
50 g čekankového puku
10 g kaparů
50 g sýru riccotta
1 lžička olivového oleje
sůl, pepř
čerstvé bylinky – bazalka, rozmarýn, oregano

1
porce
obtížnost
1768 kJ / porce

Postup

Na oleji necháme zpěnit cibulku, přidáme na plátky nakrájený česnek, na půlkolečka pokrájenou cuketu, na menší kousky pokrájenou čekanku, vmícháme přepůlená rajčata, kapary a vše společně chvíli restujeme.

Na skus (al dente) uvařené těstoviny vmícháme do pánve, osolíme, opepříme a vmícháme i riccottu.

1 porce | doba přípravy 30 minut | 1768 kJ / 423 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Cizrnový kotlík Tagine s datlemi a dýni
4
porce
obtížnost
1450 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Polévky
Obědy
Večeře
Houbový krém s kroupami
4
porce
obtížnost
764 kJ / porce

Vaše proměny

Lenka Ersepková

Jsem veselejší, vyrovnaná sama se sebou a spokojená žena

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí