Tofu špízy nejen na letní barbecue

Tofu je velmi univerzální, dá se jíst na slano i na sladko, teplé i studené. Ale takové grilované tofu zcela změní strukturu a vytvoří si křupavou kůrčičku. Užijte si bezmasé špízy.

Suroviny

ŠPÍZY:
1 kostka marinovaného tofu
1 žlutá paprika
1 červená paprika
cherry rajčátka
žampiony
1 červená cibule
DIP:
150 g jogurtu
2 stroužky prolisovaného česneku
1 lžička plnotučné hořčice
sůl, pepř
1 lžíce citronové šťávy

2
porce
obtížnost
1108 kJ / porce

Postup

Tofu, papriku, cibuli a žampiony nakrájíme na větší kostky. Na jednom konci špejle pomocí nože vytvoříme špičku. Napichujeme střídavě tofu, zeleninu, žampiony a rajčátka. Grilujeme na grilu nebo v troubě na pečicím papíře. Až bude tofu po okrajích křupavé a zelenina měkká, můžeme servírovat. Podáváme s jogurtovým dipem, který vytvoříme tak, že smícháme v misce všechny ingredience.

ČERVENÁ CIBULE: Cibule má silný antibakteriální účinek, pomáhá snižovat množství triglyceridů v krvi  a také obsahuje flavonoidy, které fungují jako antioxidanty. Červená cibule se hodí k tepelné úpravě a na grilování je skvělá v tom, že teplem zkaramelizuje a vytvoří přirozeně sladkou chuť.

2 porce | doba přípravy 25 minut | 1108 kJ / 265 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Pečené brambory plněné tofu žervé
4
porce
obtížnost
616 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Květákové kari
4
porce
obtížnost
1422 kJ / porce

Vaše proměny

Roxana Julieta Cascone

Zkusila jsem i různé diety, při kterých jsem zhubla, ale nevydrželo mi to dlouho a kila šla opět nahoru

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála