300 g celozrnné pšeničné mouky 
						    120 g rostlinného margarínu
						    120 g ječného sirupu se sladem
						    120 g strouhaných mandlí
						    2 žloutky
						    1 vanilkový cukr nebo 1/2 čerstvého vanilkového lusku
				
 
					Žloutky vyšlehejte v misce do tuhé pěny, vmíchejte ječný sirup a vnitřek vanilkového lusku (vanilku podélně rozkrojte a seškrábněte zrníčka z lusku) nebo vanilkový cukr.
Do vzniklé hmoty zamíchejte změklý tuk, mouku a nastrouhané mandle. Vypracujte těsto a nechte jej v chladničce 1–2 hodiny odpočinout.
Poté těsto vyválejte, krájejte 4–5 cm dlouhé proužky a formujte rohlíčky.
Rohlíčky pečte na pečícím papíru nebo vymazaném plechu 10–12 minut při teplotě 170 °C.
Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop
doba přípravy 40 minut | 17064 kJ / 4078 kcal