Vánoční bramborový salát

Suroviny

600 g brambor
3 vejce
4 sterilované okurky
1 středně velká cibule
sůl
pepř
1 polévková lžíce majonézy YOFRESH nebo light
2 polévkové lžíce zakysané smetany (co nejméně tučná - extra lehká 8%)
150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
2 polévkové lžíce plnotučné hořčice

obtížnost
314 kJ / porce

Postup

 

Brambory ve slupce a kořenovou zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka, vejce natvrdo. Brambory oloupeme a společně se zeleninou a vejci nakrájíme na menší kostičky.

Přidáme majonézu, zakysanou smetanu, hořčici, nadrobno nasekanou cibulku a na kostičky nakrájené okurky. Dle chuti osolíme a opepříme.

Když máme všechny suroviny v jedné míse, začneme salát lehce míchat. Tak, aby místo salátu nevznikla lepivá kaše. Po zamíchání a případném dochucení necháme v lednici odležet do druhého dne.

doba přípravy 40 minut | 314 kJ / 75 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Candát pečený na ghí
4
porce
obtížnost
970 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Bulgur s tempehem a shitake
4
porce
obtížnost
1319 kJ / porce

Vaše proměny

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Petra Wojnarová

Největší radost mám z toho, že jsem se pro svého manžela stala znovu atraktivní, a i když mě nikdy v hubnutí nepodpořil, teď jen chodí a chlubí se, co jsem dokázala