600 g brambor
						3 vejce
						4 sterilované okurky
						1 středně velká cibule
						sůl
						pepř
						1 polévková lžíce majonézy YOFRESH nebo light
						2 polévkové lžíce zakysané smetany (co nejméně tučná - extra lehká 8%)
						150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
						 2 polévkové lžíce plnotučné hořčice        
				
					
Brambory ve slupce a kořenovou zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka, vejce natvrdo. Brambory oloupeme a společně se zeleninou a vejci nakrájíme na menší kostičky.
Přidáme majonézu, zakysanou smetanu, hořčici, nadrobno nasekanou cibulku a na kostičky nakrájené okurky. Dle chuti osolíme a opepříme.
Když máme všechny suroviny v jedné míse, začneme salát lehce míchat. Tak, aby místo salátu nevznikla lepivá kaše. Po zamíchání a případném dochucení necháme v lednici odležet do druhého dne.
doba přípravy 40 minut | 314 kJ / 75 kcal