Vánoční bramborový salát

Suroviny

600 g brambor
3 vejce
4 sterilované okurky
1 středně velká cibule
sůl
pepř
1 polévková lžíce majonézy YOFRESH nebo light
2 polévkové lžíce zakysané smetany (co nejméně tučná - extra lehká 8%)
150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
2 polévkové lžíce plnotučné hořčice

obtížnost
314 kJ / porce

Postup

 

Brambory ve slupce a kořenovou zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka, vejce natvrdo. Brambory oloupeme a společně se zeleninou a vejci nakrájíme na menší kostičky.

Přidáme majonézu, zakysanou smetanu, hořčici, nadrobno nasekanou cibulku a na kostičky nakrájené okurky. Dle chuti osolíme a opepříme.

Když máme všechny suroviny v jedné míse, začneme salát lehce míchat. Tak, aby místo salátu nevznikla lepivá kaše. Po zamíchání a případném dochucení necháme v lednici odležet do druhého dne.

doba přípravy 40 minut | 314 kJ / 75 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Pečený králík s hořčicí a zeleninou
4
porce
obtížnost
1470 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Saláty
Rýžový salát s tuňákem
4
porce
obtížnost
614 kJ / porce

Vaše proměny

Andrea Horáková

Jak to udělat, když ráda jím a pokud jsem nervózní, ještě si něco přidám navíc?

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Monika Schrammová

Jsem teď mnohem spokojenější, protože vidím, že to jde i v mém věku