Velikonoční nádivka s kukuřičnou polentou

Suroviny

1 velká cibule
řepkový nebo sezamový olej
4 stroužky česneku
200 g uzeného tempehu
1 menší celer (asi 150 g)
1 toustový chléb
3 velké hrsti nasekaných mladých jarních bylin (kopřivy, pampelišky)
pepř, majoránka, petřžel
sůl
200 g instatntní kukuřičné polenty
1 kostička zeleninového bujonu

3
porce
obtížnost
2396 kJ / porce

Postup

Nadrobno nasekanou cibulku orestujeme na oleji, poté přidáme na tenké čtverečky celer a tempeh. Necháme asi 10 min podusit. Zatím pokrájíme na drobné kostičky toastový chléb, do něhož poté směs tempehu s celerem a posekané byliny přimícháme. Řádně promícháme a ochutíme solí, pepřem, rozmačkaným česnekem, majoránkou a petrželkou. Necháme chvilku uležet a mezitím připravíme instantní polentu, která nám směs výborně spojí dohromady.

Do 1 l vroucí vody s rozpuštěným zeleninovým bujónem postupně pomalu vsypte za stálého míchání instantní kukuřičnou krupici. Vzniklou hustou kaši smícháme se zbytkem surovin. Vzniklou hmotu přelijeme do vymazaného pekáčku, urovnáme a pečeme asi 40-50 minut.

Po upečení podáváme nakrájené na silné plátky například se zeleninovým salátkem s výhonky.

 

3 porce | doba přípravy 60 minut | 2396 kJ / 573 kcal

Tuky
19,0 g
Sacharidy
77,0 g
Bílkoviny
22,0 g
Vláknina
4,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Obědy
Večeře
Brokolice s drůbežím masem a rýží
1
porce
obtížnost
2150 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Plněná panenka s rozmarýnovými brambůrky
4
porce
obtížnost
2313 kJ / porce

Vaše proměny

Petra Panská

Manžel a kolegové v práci mi říkali, že je to už vidět, jak jsem zhubla, a že mi to sluší

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála