Velikonoční nádivka s kukuřičnou polentou

Suroviny

1 velká cibule
řepkový nebo sezamový olej
4 stroužky česneku
200 g uzeného tempehu
1 menší celer (asi 150 g)
1 toustový chléb
3 velké hrsti nasekaných mladých jarních bylin (kopřivy, pampelišky)
pepř, majoránka, petřžel
sůl
200 g instatntní kukuřičné polenty
1 kostička zeleninového bujonu

3
porce
obtížnost
2396 kJ / porce

Postup

Nadrobno nasekanou cibulku orestujeme na oleji, poté přidáme na tenké čtverečky celer a tempeh. Necháme asi 10 min podusit. Zatím pokrájíme na drobné kostičky toastový chléb, do něhož poté směs tempehu s celerem a posekané byliny přimícháme. Řádně promícháme a ochutíme solí, pepřem, rozmačkaným česnekem, majoránkou a petrželkou. Necháme chvilku uležet a mezitím připravíme instantní polentu, která nám směs výborně spojí dohromady.

Do 1 l vroucí vody s rozpuštěným zeleninovým bujónem postupně pomalu vsypte za stálého míchání instantní kukuřičnou krupici. Vzniklou hustou kaši smícháme se zbytkem surovin. Vzniklou hmotu přelijeme do vymazaného pekáčku, urovnáme a pečeme asi 40-50 minut.

Po upečení podáváme nakrájené na silné plátky například se zeleninovým salátkem s výhonky.

 

3 porce | doba přípravy 60 minut | 2396 kJ / 573 kcal

Tuky
19,0 g
Sacharidy
77,0 g
Bílkoviny
22,0 g
Vláknina
4,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Jahelno-bramborové šťouchance se špenátem
3
porce
obtížnost
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Čočkové kari
4
porce
obtížnost
1649 kJ / porce

Vaše proměny

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí

David Kutěj

Bál jsem se, zda nejde o další dietu v prášku

Petra Wojnarová

Největší radost mám z toho, že jsem se pro svého manžela stala znovu atraktivní, a i když mě nikdy v hubnutí nepodpořil, teď jen chodí a chlubí se, co jsem dokázala