Zapékaná čočka

Výtečný luštěninový pokrm, podávejte s opékanou zeleninou nebo zeleninovým salátem

Suroviny

225 g červené čočky
4,5 dl zeleninového vývaru
1 bobkový list
1 lžíce řepkového oleje
2 lžíce celozrnné strouhanky
225 g strouhaného 30% sýra nebo bílého či uzeného tofu
1 pórek nadrobno nasekaný
125 g žampionů nadrobno nasekaných
90 g celozrnné strouhanky
2 lžíce petrželky nadrobno nasekané
1 lžíce citronové šťávy
2 bílky
sůl, pepř

6
porcí
obtížnost
1680 kJ / porce

Postup

Čočku, zeleninový vývar a bobkový list uveďte do varu, přikryjte a vařte na mírném ohni 15-20 minut, až se veškerá tekutina vstřebá a čočka změkne.

Odstraňte bobkový list.

Vymažte formu na sekanou nebo biskupský chlebíček tukem a vysypte 2 lžícemi strouhanky. 

Do čočky vmíchejte sýr, pórek, žampiony, strouhanku a petrželku.

Zamíchejte do směsi citronovou šťávu a bílky. Dochuťte solí a pepřem. Lžící přemístěte do formy a povrch uhlaďte. 

Nechte péct asi 1 hodinu do zlatova v předehřáté troubě při teplotě 190°C. 

6 porcí | doba přípravy 60 minut | 1680 kJ / 402 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Bylinková čočka
4
porce
obtížnost
924 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Pečený králík s hořčicí a zeleninou
4
porce
obtížnost
1470 kJ / porce

Vaše proměny

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Roxana Julieta Cascone

Zkusila jsem i různé diety, při kterých jsem zhubla, ale nevydrželo mi to dlouho a kila šla opět nahoru