Zeleninové bulgureto s tofu na kari

Bulgur – předvařená celozrnná pšenice – obsahuje vlákninu i minerální látky a vitamíny skupiny B. Je lehce stravitelný a přispívá tak k pohodě střev. Kurkuma, obsažená v kari, má protizánětlivé účinky a je silným antioxidantem. Díky tofu a zelenině, která je také výborným zdrojem vlákniny a minerálních látek, si na tomto odlehčujícím pokrmu mohou pochutnat i vegetariáni.

Suroviny

50 g rajčat
30 g listového salátu
30 g mrkve
60 g špaldového bulguru
špetka soli
100 g tofu
1 ČL kari
1 PL olivového oleje
10 g slunečnicových semínek

1
porce
obtížnost
2048 kJ / porce

Postup

Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.

Bulgur vaříme ve vroucí osolené vodě přibližně 10 minut.

Tofu nakrájíme na menší plátky.

Uvařený bulgur smícháme s tofu a zeleninou. Směs ochutíme kořením a přendáme do zapékací misky vymazané olejem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C přibližně 10–15 minut.

Na závěr hotový pokrm posypeme semínky.

1 porce | doba přípravy 30 minut | 2048 kJ / 489 kcal

Vhodné pro: vegetariány, zdroj bílkovin a vlákniny

Tuky
21,0 g
Sacharidy
47,0 g
Bílkoviny
26,0 g
Vláknina
8,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Mrkvový celozrnný chléb
15
porcí
obtížnost
504 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Falafel
4
porce
obtížnost
1055 kJ / porce

Vaše proměny

Milena Vogeltanzová

Po klasických dietách šla kila znovu nahoru, někdy i o nějaké to kilo víc

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Marcela Součková

Přibírala jsem na váze a začala se cítit psychicky hodně špatně