20 g slaniny
						1 slepičí vejce velikosti M
						50 g vařených nebo sterilovaných fazolí adzuki
						50 g avokáda
						50 g cottage sýru
						50 g listového salátu
						10 ml dýňového oleje
						sůl
						pepř
				
 1
						1
					 
					Slaninu opečeme na pánvi. V hrnci přivedeme k varu vodu, vytvoříme vír a rozklepneme do něj čerstvé vejce. Necháme v hrnci 2–4 minuty, pak vyjmeme a máme hotové zastřené vejce. Fazole slijeme a propláchneme vodou. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a nakrájíme na plátky. Všechny ingredience včetně sýru vyskládáme na talíř. Zvlášť dáme do misky opraný, nakrájený salát. Salát zakápneme olejem, vejce ochutíme solí a pepřem a podáváme.
1 porce | doba přípravy 10 minut | 1907 kJ / 456 kcal
Vhodné pro: diabetiky, sportovce, nízkosacharidovou stravu, zdroj bílkovin a vlákniny, nízký glykemický index