Bramborák se šunkou a sýrem pečený v troubě

Pro bramboráky bývá typické smažení, které není problematické jen kvůli zvýšení energetické hodnoty, ale především kvůli přepalovaným tukům. Pečením v troubě předejdete přepálení tuků a vychutnáte si zdravější verzi bramboráků třeba k obědu.

Suroviny

50 g slepičího vejce (1 ks)
30 g krůtí šunky (2 plátky)
35 g 30% sýra Eidam (2 plátky)
100 g brambor (1 větší brambor)
10 g česneku (2 stroužky)
špetka majoránky
špetka soli
50 g kysaného zelí (½ hrnečku)

1
porce
obtížnost
1200 kJ / porce

Postup

Brambory nastrouháme nahrubo, šunku a eidam nakrájíme na kousky. Vše smícháme s vajíčkem a dochutíme prolisovaným česnekem, solí a majoránkou.

Na pekáč dáme pečicí papír, na který celou směs vylijeme.

Pečeme 30 minut ve vyhřáté troubě na 180 °C.

Na upečený bramborák dáme kysané zelí a podáváme.

 

1 porce | doba přípravy 60 minut | 1200 kJ / 287 kcal

Vhodné pro děti, zdroj bílkovin, vhodné pro diabetiky, bez lepku

Tuky
11,0 g
Sacharidy
22,0 g
Bílkoviny
23,0 g
Vláknina
4,0 g

Další recepty

15 minut
Obědy
Večeře
Čočková polévka po indicku
4
porce
obtížnost
1411 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Masové karbanátky s cuketou, amarant, volské oko a červená řepa
4
porce
obtížnost
2300 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo