Brokolicový salát s těstovinami a cizrnou

Varianta zdravého lehkého oběda, který vám bude chutnat za tepla i za studena.

Suroviny

1 celá brokolice
1 plechovka cizrny
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
50 g (pohankové) mušličky
sůl
pepř

2
porce
obtížnost
1999 kJ / porce

Postup

Brokolici rozdělíme na malé růžičky a vaříme v páře, dokud nebude „na skus" (doba vaření cca 8-10 minut).  Uvařenou brokolici ihned zchladíme studenou vodou, aby neztratila barvu. Těstoviny uvaříme dle návodu. Brokolici necháme okapat a těstoviny slijeme. Cizrnu propláchneme pod tekoucí vodou, abychom ji zbavili slaného nálevu a i přebytečné soli. Těstoviny, brokolici a cizrnu smícháme ve velké míse. Česnek prolisujeme a přidáme lžíci oleje. Osolíme, opepříme. Zálivku nalijeme na salát a důkladně promícháme. Necháme uležet minimálně 3 hodiny, nejlépe do druhého dne.

 

TIP: Pokud chcete salát ještě barevnější, můžete přidat na kostičky pokrájenou mrkev, kterou si předem podusíte na trošce oleje.  

 

Studené saláty: Studené saláty si můžete vzít s sebou, kamkoliv jdete. Oběd máte vždy po ruce a nejste závislí na teplém jídle. Pokud navíc do salátu přidáte luštěniny, vydržíte díky obsahu bílkovin déle sytější a množství vlákniny se mnohonásobně zvýší.

 

2 porce | doba přípravy 25 minut | 1999 kJ / 478 kcal

Další recepty

15 minut
Saláty
Svačiny
Velikonoční recepty
Velikonoční menu 2020
Rajčatový salát s vejci
1
porce
obtížnost
892 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Saláty
Svačiny
Sójový salát se zelím
1
porce
obtížnost
984 kJ / porce

Vaše proměny

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život