Burger s volským okem a omáčkou z řapíkatého celeru

Domácí hovězí burger na grilu si zamilujete pro jeho chuť, jednoduchou přípravu a hlavně pro to, že je o dost zdravější, než jakýkoliv kupovaný. Hovězí maso má vysoký obsah esenciálních aminokyselin, železa a vitaminu B12. K masu si dejte volské oko, lahodnou omáčku z řapíkatého celeru a žitnou bagetu a zdravý oběd nebo večeři nabídněte klidně celé rodině.

Suroviny

BURGER
400 g mletého hovězího masa
špetka sušené bazalky
špetka čerstvého tymiánu
60 g šalotky (2 ks)
špetka soli
špetka černého pepře
OMÁČKA
40 g řapíkatého celeru
20 g česneku (4 stroužky)
špetka oregana
100 ml olivového oleje
45 ml bílého vinného octa (3 PL)
K PODÁVÁNÍ
200 g slepičích vajec (4 ks)
300 gžitné bagety (2 ks )

4
porce
obtížnost
2771 kJ / porce

Postup

Mleté maso smícháme s najemno nakrájenou šalotkou a kořením a navlhčenýma rukama vytvarujeme karbanátek, který uložíme na půl hodiny do lednice. Poté ho vložíme na gril a dobře propečeme. Na grilu také opečeme pečivo.

Mezitím si připravíme omáčku tak, že v kuchyňském robotu umixujeme celer spolu s ostatními ingrediencemi na omáčku kromě vinného octa, který vmícháme až těsně před koncem.

Do rozpálené pánve rozklepneme vejce a asi 4–5 min. smažíme, dokud bílek neztuhne. Na talíř naservírujeme karbanátek s volským okem, přelijeme omáčkou a doplníme opečeným pečivem.

4 porce | doba přípravy 60 minut | 2771 kJ / 662 kcal

Vhodné pro celou rodinu, zdroj vlákniny

Tuky
39,0 g
Sacharidy
43,0 g
Bílkoviny
36,0 g
Vláknina
4,0 g

Další recepty

15 minut
Večeře
Svačiny
Wrapy s avokádem
2
porce
obtížnost
1659 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Večeře
Pohankové karbanátky
4
porce
obtížnost
1100 kJ / porce

Vaše proměny

Petra Spěváčková

Neměla jsem žádnou motivaci a místo hubnutí jsem jenom přibírala

Jan Zunt

Zhubl jsem 25 kg a nevidím důvod se vracet k původní životosprávě

Helena Vyvlečková

Nejhorší bylo, že jsem si pomalu přestala důvěřovat