Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Hlíva ústřičná je v tomto receptu k nerozeznání od masa

Suroviny

400 g hlívy ústřičné
1 cibule
1 mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
1 lžička mleté papriky
kmín, majoránka
2 stroužky česneku
lžička řepkového oleje
750 ml zeleninového vývaru
1 lžíce špaldové nebo pohankové mouky

4
porce
358 kJ / porce

Postup

Na oleji nechte zpěnit cibuli nakrájenou najemno,

přidejte na proužky nakrájenou hlívu, na kostičky nakrájenou mrkev a řapíkatý celer, posypte mletou paprikou, kmínem a moukou a chvíli společně restujte.

Dávejte pozor, abyste mletou papriku nespálili - polévka by pak byla hořká.

Vše zalijte teplým zeleninovým vývarem nebo vodou a nechte pod pokličkou vařit asi 20 minut.

Nakonec dochuťte solí, pepřem, majoránkou, česnekem.

4 porce | doba přípravy 30 minut | 358 kJ / 86 kcal

Tuky
2,0 g
Sacharidy
12,0 g
Bílkoviny
4,0 g
Vláknina
4,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Polévky
Obědy
Večeře
Grilovaný biftek se zeleninovými hranolky a dipem
1
porce
obtížnost
1591 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Polévky
Pastináková polévka
4
porce
obtížnost
1040 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Miluše Doležalová

Změna nastala při nástupu do penze, nabrala jsem během 5 let 20 kg