Fazolová polévka s kysaným zelím

Suroviny

120 g bílých fazolí
300 g kysaného zelí
2 středně velké brambory
2 středně velké cibule
3 lžíce oleje
1 polévková lžíce sladké mleté papriky
40 g špaldové celozrnné mouky
1 l zeleninového vývaru
sůl, drcený kmín, pepř, případně chilli

6
porcí
obtížnost
795 kJ / porce

Postup

Fazole namočíme  (přibližně na 3 hodiny) a v nové vodě je uvaříme doměkka. Na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme papriku, zaprášíme moukou a umícháme jíšku, kterou zalijeme zeleninovým vývarem.

Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, pokrájené kysané zelí a vaříme do změknutí. 

Nakonec do polévky přidáme uvařené fazole a dochutíme kořením.

6 porcí | doba přípravy 60 minut | 795 kJ / 190 kcal

Další recepty

15 minut
Polévky
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
4
porce
358 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Polévky
Toskánská fazolová polévka
4
porce
obtížnost
959 kJ / porce

Vaše proměny

Hong Ngo

Po porodu jsem přibrala 25 kg. Nyní jsem velice spokojená. Všichni tvrdí, že vypadám mladší

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Roxana Julieta Cascone

Zkusila jsem i různé diety, při kterých jsem zhubla, ale nevydrželo mi to dlouho a kila šla opět nahoru