Grilovaný biftek se zeleninovými hranolky a dipem

K letním radovánkám neodmyslitelně patří také grilování, při kterém se často schází celá rodina či širší okruh přátel. Na grilu se dá perfektně připravit nejen maso ale také zelenina či houby. Příkladem je i tento chutný recept, který díky šťavnatému hovězímu masu poskytne kvalitní bílkoviny a zelenina zase vlákninu, vitamíny a minerální látky. Vše skvěle ladí s dresingem, který celému pokrmu dodá svěží šmrnc.

Suroviny

150 g mrkve
100 g červené řepy
2 PL olivového oleje
90 g hovězího masa
2 špetky soli
1 špetka pepře
40 g zakysané smetany
1 stroužek česneku
1 ČL pažitky

1
porce
obtížnost
1591 kJ / porce

Postup

Mrkev a řepu očistíme, nakrájíme na hranolky a pokapeme jednou polévkovou lžící olivového oleje.

Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme zbylým olejem a necháme chvilku odležet.

Na rozpálený gril si připravíme alobalové grilovací plechy, nebo grilujeme bez nich, a začneme na ně pokládat připravené zeleninové hranolky a maso. Maso otáčíme asi každé tři minuty, aby bylo dostatečně propečené z obou stran tak, jak nám to bude vyhovovat. Zeleninu necháme grilovat asi 30 minut a průběžně otáčíme.

Maso se zeleninou podáváme s domácím dresingem, který připravíme ze zakysané smetany, prolisovaného česneku a nadrobno nakrájené pažitky. 

1 porce | doba přípravy 50 minut | 1591 kJ / 380 kcal

Vhodné pro celou rodinu, sportovce, zdroj bílkovin, zdroj vlákniny

Tuky
25,7 g
Sacharidy
23,0 g
Bílkoviny
20,8 g
Vláknina
7,8 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Kuřecí kari s kustovnicí čínskou
8
porcí
obtížnost
1054 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Polévky
Miso polévka
obtížnost
2827 kJ / porce

Vaše proměny

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život