Houbové škvarečky

Velmi jednoduchý recept se kterým budete slavit úspěch i u zavylých "nehoubožroutů".

Suroviny

čerstvé houby
olej na smažení
kmín
sůl
petrželka na ozdobení

4
porce
obtížnost
363 kJ / porce

Postup

Houby,které dobře znáte, nakrájejte na větší kousky než na sušení.

Rozehřejte pánev s trochou oleje (opravdu stačí málo) na smažení, přidejte houby a kmín.

Hub nepřidávejte velkou vrstvu, aby se vám místo smažení nedusily.

Za občasného míchání smažte do té doby, než houby ztratí cca 70% objemu.

Dejte na talíř, okmínujte a osolte.

Podávejte s pečivem.

 

Tip: Pokud máte raději chuť blíže škvarkům, nakrájejte houby na menší kousky, než vidíte na obrázcích a déle je smažte. Budou křupavější.

Tip: Je lépe nejíst tuto dobrotu večer, protože houby se obecně špatně tráví, zvláště starším lidem a dětem (ty by do 3 let věku neměly jíst houby vůbec).

4 porce | doba přípravy 30 minut | 363 kJ / 87 kcal

Tuky
6,0 g
Sacharidy
4,0 g
Bílkoviny
3,0 g
Vláknina
2,0 g

Další recepty

80 minut
Hlavní jídla
Pečený pstruh se žampiony na bylinkách
4
porce
obtížnost
1534 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
80 minut
Hlavní jídla
Obědy
Kapr s kuskusem
4
porce
obtížnost
1984 kJ / porce

Vaše proměny

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí

Milan Buška

V době, kdy jsem začínal s programem, má dcera odletěla na roční pobyt na Nový Zéland. Představa, že ji přivítám a obejmu s 20 kg dole, mě poháněla nesmírně kupředu.

Petra Spěváčková

Neměla jsem žádnou motivaci a místo hubnutí jsem jenom přibírala