Hovězí kostky s dýní

Připravte si vydatný oběd z hovězího masa, který vás v chladnějších dnech určitě zahřeje. Pokud zrovna nebudete mít chuť na maso, nahraďte ho luštěninami. Díky nim bude i tato varianta bohatá na bílkoviny.

Suroviny

500 g hovězích libových kostek
4 lžíce řepkového oleje
400 g dužiny z dýně (hokkaido)
1 lžička římského kmínu
1 lžička drceného sušeného koriandru
½ lžičky pískavice
1 chilli paprička
špetka kurkumy
sůl
pepř
1 litr zeleninového vývaru
10 ks cherry rajčátek

4
porce
obtížnost
1551 kJ / porce

Postup

Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme maso, lehce ho osolíme, opepříme  a necháme zatáhnout. Přidáme ostatní koření a ještě chvíli restujeme. Maso podlijeme vývarem a podusíme doměkka (záleží na druhu masa, ale duste minimálně 40 minut). Poté přidáme na menší kostky nakrájenou dýni a na poloviny rozkrojená rajčátka. Lehce promícháme a přidáme nadrobno nasekanou chilli papričku. Dusíme pod pokličkou dalších 15 minut, dokud dýně nezměkne. Hotovou směs dosolíme a případně dokořeníme podle chuti.

TIP: Pokud nejíte maso, můžete ho nahradit stejným množstvím vařených fazolí nebo cizrny. Podáváme například s dušenou rýží natural nebo celozrnným chlebem. Pokud chcete, aby  pokrm byl opravdu vydatný, přidejte spolu s dýní ještě 2 brambory pokrájené na kostky.  

4 porce | doba přípravy 60 minut | 1551 kJ / 371 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Obědy
Arašídová směs s rýží
1
porce
obtížnost
2021 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Hovězí plátky v zeleninové omáčce
4
porce
obtížnost
1570 kJ / porce

Vaše proměny

Jana Jarošová

V obchodě už mi nic nesedělo a vše mi bylo malé

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Lucie Absolonová

S tím, co jsem nabrala v těhotenství, jsem marně bojovala. Teď mám 20 kg dole a hubnu dál