Hovězí kostky s dýní

Připravte si vydatný oběd z hovězího masa, který vás v chladnějších dnech určitě zahřeje. Pokud zrovna nebudete mít chuť na maso, nahraďte ho luštěninami. Díky nim bude i tato varianta bohatá na bílkoviny.

Suroviny

500 g hovězích libových kostek
4 lžíce řepkového oleje
400 g dužiny z dýně (hokkaido)
1 lžička římského kmínu
1 lžička drceného sušeného koriandru
½ lžičky pískavice
1 chilli paprička
špetka kurkumy
sůl
pepř
1 litr zeleninového vývaru
10 ks cherry rajčátek

4
porce
obtížnost
1551 kJ / porce

Postup

Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme maso, lehce ho osolíme, opepříme  a necháme zatáhnout. Přidáme ostatní koření a ještě chvíli restujeme. Maso podlijeme vývarem a podusíme doměkka (záleží na druhu masa, ale duste minimálně 40 minut). Poté přidáme na menší kostky nakrájenou dýni a na poloviny rozkrojená rajčátka. Lehce promícháme a přidáme nadrobno nasekanou chilli papričku. Dusíme pod pokličkou dalších 15 minut, dokud dýně nezměkne. Hotovou směs dosolíme a případně dokořeníme podle chuti.

TIP: Pokud nejíte maso, můžete ho nahradit stejným množstvím vařených fazolí nebo cizrny. Podáváme například s dušenou rýží natural nebo celozrnným chlebem. Pokud chcete, aby  pokrm byl opravdu vydatný, přidejte spolu s dýní ještě 2 brambory pokrájené na kostky.  

4 porce | doba přípravy 60 minut | 1551 kJ / 371 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Pražma s citrónem a kuskusem
4
porce
obtížnost
1402 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Kukuřičné kuřátko nadívané bylinkami
6
porcí
obtížnost
3048 kJ / porce

Vaše proměny

Marcela Součková

Přibírala jsem na váze a začala se cítit psychicky hodně špatně

Jan Zunt

Zhubl jsem 25 kg a nevidím důvod se vracet k původní životosprávě

Marta Tonarová

Člověk si pořád říká, že to není tak hrozné. Ale když dojde na fotky z dovolené...