Kachní prsa pečená se zeleninou

Kachna se řadí mezi tučná jídla, proto ji doporučujeme opravdu výjimečně. Připravte si ji proto s mrkví, která díky své vláknině podporuje trávení a snižuje hladinu LDL cholesterolu, a hráškem, který dodá pokrmu spolu s mrkví plno vitamínů.

Suroviny

1 lžička olivového oleje
150 g kachních prsou
sůl
pepř
100 g mrkve
60 g zeleného hrášku

1
porce
1486 kJ / porce

Postup

Na grilovací pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm z obou stran kachní prsa. Ke konci maso osolíme, opepříme a přidáme na tenké plátky (pomocí škrabky) nakrájenou mrkev a hrášek. Vše spolu promícháme, prohřejeme a podáváme.

1 porce | doba přípravy 15 minut | 1486 kJ / 355 kcal

Vhodné pro: nízkosacharidovou stravu, zdroj bílkovin, nízký glykemický index

Tuky
19,0 g
Sacharidy
15,0 g
Bílkoviny
34,0 g
Vláknina
5,0 g

Další recepty

15 minut
Obědy
Večeře
Vepřová krkovice v rajčatové omáčce a zeleninové nudle
1
porce
obtížnost
2026 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Zapečené rozmarýnové brambory s krůtím masem a jablkem
1
porce
obtížnost
2325 kJ / porce

Vaše proměny

Petra Panská

Manžel a kolegové v práci mi říkali, že je to už vidět, jak jsem zhubla, a že mi to sluší

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Helena Vyvlečková

Nejhorší bylo, že jsem si pomalu přestala důvěřovat