Kachní prsa pečená se zeleninou

Kachna se řadí mezi tučná jídla, proto ji doporučujeme opravdu výjimečně. Připravte si ji proto s mrkví, která díky své vláknině podporuje trávení a snižuje hladinu LDL cholesterolu, a hráškem, který dodá pokrmu spolu s mrkví plno vitamínů.

Suroviny

1 lžička olivového oleje
150 g kachních prsou
sůl
pepř
100 g mrkve
60 g zeleného hrášku

1
porce
1486 kJ / porce

Postup

Na grilovací pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm z obou stran kachní prsa. Ke konci maso osolíme, opepříme a přidáme na tenké plátky (pomocí škrabky) nakrájenou mrkev a hrášek. Vše spolu promícháme, prohřejeme a podáváme.

1 porce | doba přípravy 15 minut | 1486 kJ / 355 kcal

Vhodné pro: nízkosacharidovou stravu, zdroj bílkovin, nízký glykemický index

Tuky
19,0 g
Sacharidy
15,0 g
Bílkoviny
34,0 g
Vláknina
5,0 g

Další recepty

15 minut
Večeře
Celerové hranolky se Šmakounem a jogurtovým dipem
1
porce
obtížnost
1728 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Večeře
Rýžový salát s čočkou
1
porce
obtížnost
1896 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel