Kapr s kuskusem

Kapr nemusí být jen smažený, i když na vánoční tabuli má své místo. Vyzkoušejte před Vánoci tuto jeho lehčí variantu s kuskusem k obědu.

Suroviny

400 g kapra bez kůže
1 pórek
40 g másla
šťáva z 1 citrónu
250 g celozrnného špaldového kuskusu
600 g rajčat
sůl

4
porce
obtížnost
1984 kJ / porce

Postup

Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na cca ½centimetrová kolečka. 

Kapra bez kůže osušíme, osolíme a spolu s pórkem lehce opečeme z obou stran na másle na pánvi.

Pokapeme citrónem, přiklopíme pokličkou a dusíme, až je maso hotové. 

Kuskus uvaříme podle návodu na obalu.

Porce kapra přendáme na talíře, přelijeme výpekem s pórkem a podáváme s kuskusem a nakrájenými čerstvými rajčaty.

4 porce | doba přípravy 30 minut | 1984 kJ / 474 kcal

Vhodné pro diabetiky a sportovce, zdroj bílkovin a vlákniny, nízký glykemický index

Tuky
15,0 g
Sacharidy
53,0 g
Bílkoviny
29,0 g
Vláknina
9,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Kuřecí kari s kustovnicí čínskou
8
porcí
obtížnost
1054 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Králík na divoko
4
porce
obtížnost
1679 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála