Kapustové karbanátky

Suroviny

500 g kapusty
200 g jemných ovesných vloček
1 vejce
1 cibule
ghí (přepuštěné máslo)
1 stroužek česneku
majoránka
sůl
pepř

6
porcí
obtížnost
860 kJ / porce

Postup

Vločky namočíme do vody (asi na hodinu). Kapustu spaříme a vaříme v osolené vodě, až změkne. Na ghí lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku.

Smícháme najemno nasekanou kapustu, cibulku, vločky zbavené vody, drcený česnek, vejce a koření. 

Vše dobře promícháme a tvoříme karbanátky, které klademe na plech na pečící papír. Karbanátky lehce potřeme ghí, aby nebyly příliš vysušené.

Takto pečeme v troubě na 180°C přibližně 20-25 minut dozlatova. Přílohou ke karbanátkům může být zeleninový salát nebo vařené brambory. 

6 porcí | doba přípravy 45 minut | 860 kJ / 206 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Papriky plněné kuskusem, fetou a olivami
4
porce
obtížnost
1332 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Lososové balíčky
4
porce
obtížnost
1821 kJ / porce

Vaše proměny

Andrea Horáková

Jak to udělat, když ráda jím a pokud jsem nervózní, ještě si něco přidám navíc?

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Monika Schrammová

Jsem teď mnohem spokojenější, protože vidím, že to jde i v mém věku