 
		
		
						1 naporcovaný králík
						2 mrkve
						1/2 celeru
						2 kořenové petržele
						1 cibule
						olej na opečení – řepkový
						celý jalovec
						bobkový list
						nové koření
						drcený pepř
						sůl
						snítka tymiánu
						snítka rozmarýnu
						snítka petržele na ozdobu
						200 g drcených rajčat z plechovky
						0,3 l bílého polosuchého vína
						0,5 l zeleninového vývaru
				
 4
						4
					 
					Recept na králíka à la svíčková naleznete zde.
Králíka naporcujeme, osolíme a opepříme.  Vybereme si hrnec, který je vhodný i do trouby, nakrájíme nadrobno cibuli a dozlatova orestujeme na troše olivového oleje. Mrkev, celer a petržel nakrájíme na hrubší kousky, přidáme k cibuli a restujeme společně  s celým jalovcem, tymiánem a rozmarýnem. Na takto upravenou zeleninu vložíme králíka. Jednotlivé kusy masa opečeme ze všech stran dozlatova.
Vše zalijeme vývarem a vínem. Přidáme drcená rajčata a pomalu přivedeme k varu.
Vložíme do trouby a pečeme 1 až 1,5 hodiny v troubě vyhřáté na 160 °C. Nepřiklápíme, maso pouze přeléváme, případně podléváme.
Servírujeme porci králíka na větším množství zeleniny zalité vypečenou štávou.
TIP: Pokud byste si chtěli dát ke králíkovi na kořenové zelenině přílohu, určitě se skvěle hodí například rýže nebo brambory ve slupce.
4 porce | doba přípravy 120 minut | 1679 kJ / 401 kcal