 
		
		
						2 kukuřičná kuřata
						oblíbené bylinky (petržel + rozmarýn, petržel + pažitka)
						nové brambory
						2 PL ghí (přepuštěného másla)
						1 větší pórek
						sůl
						pepř
						NÁDIVKA:
						3 vejce
						2 celozrnné žemle
						anglická slanina
						šunka
						muškátový oříšek
						chřest
						pažitka
						petržel
						mléko
				
 6
						6
					 
					Žemli nakrájíme na kostičky a dáme na plech vyložený pečícím papírem do trouby opéct.
Chřest očistíme a pokrájíme na drobná kolečka.
Slaninu nakrájíme nadrobno a opečeme na suché pánvi, přidáme šunku pokrájenou nadrobno.
Bílky vyšleháme na hustý sníh, žloutky přimícháme k opečené a vychladlé žemli spolu s posekanými bylinkami, chřestem a opečenou masovou směsí. Lehce osolíme, opepříme a nakonec lehce vmícháme bílky. Touto směsí plníme kuřátka.
Dámě péct do vyhřáté trouby asi na 200°C zhruba na 50 minut. Pórek pokrájíme na kolečka a restujeme na rozehřáté pánvi se lžící másla.
Podáváme s bramborem uvařeným ve slupce.
POZN.: Kukuřičné kuřátko seženete v prodejnách s farmářskými produkty, ve vybraných řeznictvích, ale i v některých větších supermarketech.
6 porcí | doba přípravy 90 minut | 3048 kJ / 728 kcal