Kuřecí stehno, dušené zelí a opečené brambory

Kysané zelí je výborným zdrojem vitaminu C, vitaminů skupiny B a minerálních látek, dále podporuje funkci střev a vylučování toxických látek. Klasickou kombinaci kuřecího masa a pečených brambor nám právě zelí příjemně oživí.

Suroviny

4 ks kuřecích stehen
1 miska kysaného zelí
1 středně velká cibule
2 menší jablka
1 miska brambor
4 čajové lžičky olivového oleje
špetka mletého kmínu
špetka soli

4
porce
obtížnost
1920 kJ / porce

Postup

Osolená kuřecí stehna upečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C dozlatova.

Mezitím podusíme zelí s cibulí a strouhaným jablkem.

Brambory si nakrájíme na stejně velká, asi 5 mm široká kolečka a pokapeme olejem. Vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Přidáme kmín a sůl a dáme péct do trouby na 240 °C.

Pokud jídlo budeme podávat k večeři, je dobré snížit velikost přílohy.

 

 

4 porce | doba přípravy 1 minut | 1920 kJ / 459 kcal

Vhodné pro sportovce, zdroj bílkovin, zdroj vlákniny

Tuky
17,0 g
Sacharidy
49,0 g
Bílkoviny
26,0 g
Vláknina
8,0 g

Další recepty

15 minut
Saláty
Večeře
Netradiční fazolkový salát se sardelkami
4
porce
obtížnost
927 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Saláty
Večeře
Grilované žampiony s paprikou a rajčátky
4
porce
obtížnost
816 kJ / porce

Vaše proměny

Petra Panská

Manžel a kolegové v práci mi říkali, že je to už vidět, jak jsem zhubla, a že mi to sluší

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Petra Spěváčková

Neměla jsem žádnou motivaci a místo hubnutí jsem jenom přibírala