Nepečený dezert s dýní Hokkaido

Výtečné nízkokalorické mlsání. Osvěží a ohromí nejen Vás, ale i Vaše hosty. Ukažte na párty, že víte jak na zdravé minidezerty .

Suroviny

100 g Hokkaido
75 g borůvek
50 g malin
50 g ostružin
50 g rybízu (lze nahradit dostupným ovocem)
125 g odtučněného tvarohu
200 g řeckého jogurtu
1 PL javorového sirupu
1 PL medu

4
porce
obtížnost
484 kJ / porce

Postup

Dýni zbavíme slupky a jadérek a nakrájíme na drobné kousky. Nasucho ji orestujeme a po chvíli přidáme trochu vody a javorový sirup. Až dýně změkne, zezlátne a dostane karamelovou vůni i barvu, stáhneme ji z plotýnky, necháme dojít a trochu vystydnout. Měla by vzniknout sladká směs konzistence džemu.

V míse si smícháme jogurt a tvaroh, přidáme med a vyšleháme na hladký krém. 

Připravíme si nízké skleničky, ve kterých budeme dezert podávat a nebo jednorázové dezertní plastové pohárky. 

Začínáme vrstvit. Na dno dáme asi lžičku dýňové hmoty, dále jogurtovou směs, kterou překryjeme vrstvou ovoce.  Poslední vrstvu tvoří jogurtová směs ozdobená kousky ovoce a mátou. 

A máme hotový zdravý a velmi efektní dezert.

4 porce | doba přípravy 20 minut | 484 kJ / 116 kcal

Tuky
1,0 g
Sacharidy
17,0 g
Bílkoviny
10,0 g
Vláknina
3,0 g

Další recepty

15 minut
Dezerty
Rebarborový koláč
12
porcí
obtížnost
929 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Snídaně
Jogurtové muffiny s borůvkami/třešněmi
13
porcí
obtížnost
732 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel