Nepečený dezert s dýní Hokkaido

Výtečné nízkokalorické mlsání. Osvěží a ohromí nejen Vás, ale i Vaše hosty. Ukažte na párty, že víte jak na zdravé minidezerty .

Suroviny

100 g Hokkaido
75 g borůvek
50 g malin
50 g ostružin
50 g rybízu (lze nahradit dostupným ovocem)
125 g odtučněného tvarohu
200 g řeckého jogurtu
1 PL javorového sirupu
1 PL medu

4
porce
obtížnost
484 kJ / porce

Postup

Dýni zbavíme slupky a jadérek a nakrájíme na drobné kousky. Nasucho ji orestujeme a po chvíli přidáme trochu vody a javorový sirup. Až dýně změkne, zezlátne a dostane karamelovou vůni i barvu, stáhneme ji z plotýnky, necháme dojít a trochu vystydnout. Měla by vzniknout sladká směs konzistence džemu.

V míse si smícháme jogurt a tvaroh, přidáme med a vyšleháme na hladký krém. 

Připravíme si nízké skleničky, ve kterých budeme dezert podávat a nebo jednorázové dezertní plastové pohárky. 

Začínáme vrstvit. Na dno dáme asi lžičku dýňové hmoty, dále jogurtovou směs, kterou překryjeme vrstvou ovoce.  Poslední vrstvu tvoří jogurtová směs ozdobená kousky ovoce a mátou. 

A máme hotový zdravý a velmi efektní dezert.

4 porce | doba přípravy 20 minut | 484 kJ / 116 kcal

Tuky
1,0 g
Sacharidy
17,0 g
Bílkoviny
10,0 g
Vláknina
3,0 g

Další recepty

15 minut
Dezerty
Osvěžující cheesecake
8
porcí
obtížnost
1254 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Snídaně
Velikonoční recepty
Velikonoční menu 2020
Velikonoční beránek s oříšky
15
porcí
obtížnost
707 kJ / porce

Vaše proměny

Helena Vyvlečková

Nejhorší bylo, že jsem si pomalu přestala důvěřovat

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Monika Schrammová

Jsem teď mnohem spokojenější, protože vidím, že to jde i v mém věku