 
		
		
						300 g filetu pstruha (2 filety)
						20 g másla (1 PL – polévkové lžíce)
						20 g bylinek (2 PL, směs čerstvých bylinek ze zahrádky, petrželka, provensálské koření apod.)
						3 g soli (½ ČL – čajové lžičky) 
						100 g celozrnného kuskusu
						400 g chřestu (nebo cukety či jiné sezónní zeleniny a s chřestem počkáme na jeho sezónu)
				
 2
						2
					 
					Máslo rozehřejeme na pánvi, vložíme filety ze pstruha a opečeme jej z obou stran. Dochutíme solí a bylinkami.
Chřest krátce povaříme (3–5 minut) v osolené vodě. Můžeme ho propláchnou studenou vodou, aby si udržel zelenou barvu.
(Umytou cuketu nakrájíme na cca 1 cm silná kolečka a nasucho upečeme v troubě, na grilu nebo na pánvi).
Kuskus připravíme dle návodu na obale.
Filet servírujeme společně s kuskusem a chřestem nebo jinou zeleninou.
TIP: Chřest i cuketu můžeme nahradit jakoukoliv sezónní zeleninou (vařenou nebo upečenou v troubě, na grilu či na pánvi).
2 porce | doba přípravy 30 minut | 2006 kJ / 479 kcal
Vhodné pro děti a sportovce, zdroj bílkovin a vlákniny