Pohanková palačinka s bylinkovou náplní

Palačinky milují nejen děti, palačinky milují i dospělí. Zkuste někdy do několika palačinek dát místo marmelády lehkou bylinkovou náplň a uvidíte, jak i zdravé dokáže být chutné.

Suroviny

200 g pohankové mouky
špetka kypřicího prášku
500 ml mléka
2 vejce
špetka soli
2 lžíce nasekané pažitky
2 lžíce másla - ghí
1 stroužek drceného česneku
250 g tvarohu (polotučný)
4 lžíce ricotty
hrst nasekaných bylinek (majoránka, petrželka, bazalka)
sůl
pepř
řepkový olej
citronová šťáva (asi 2 čajové lžičky)

6
porcí
obtížnost
1141 kJ / porce

Postup

Ve větší míse smícháme mouku, kypřicí prášek, vejce, mléko a špetku soli. Šleháme ruční metličkou, dokud nám nevznikne hladké těsto. Necháme půl hodiny “odpočívat” nejlépe v lednici.

Mezitím si na hlubší pánvičce zpěníme máslo a drcený česnek. Jen krátce, aby začal česnek příjemně vonět. Do větší mísy dáme tvaroh, zamícháme do něj ještě teplou směs másla a česneku, prošleháme s ricottou, hrstí nasekaných bylinek (majoránka, bazalka, petrželka) a ochutíme solí a čerstvě namletým pepřem.

Rozpálíme pánev, potřeme ji lehce olejem a pečeme středně silné palačinky. Potřeme je náplní, posypeme zbylými bylinkami a podáváme.

6 porcí | doba přípravy 40 minut | 1141 kJ / 273 kcal

Zdroj vlákniny, nízký GI, vhodné pro vegetariány, vhodné pro diabetiky

Tuky
10,0 g
Sacharidy
31,0 g
Bílkoviny
13,0 g
Vláknina
0,0 g

Další recepty

15 minut
Obědy
Kuřecí prso s cuketovým rizotem
1
porce
obtížnost
1977 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Filet z pražmy se salátem z červené čočky
2
porce
obtížnost
2203 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Schrammová

Jsem teď mnohem spokojenější, protože vidím, že to jde i v mém věku

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Jana Jarošová

V obchodě už mi nic nesedělo a vše mi bylo malé