Proteinovo-ovesná štola

Začněte si užívat příprav na vánoční svátky v pohodě a klidu už dnes a těšte se, jak si Vánoce užijete i se zdravým mlsáním bez výčitek. I štola se dá totiž připravit zdravě a chutně.

Suroviny

100 g ovesných vloček
4 H COMPLEX PROTEIN vanilka (30 g = 1⅕ odměrky)
40 g kokosové mouky (mletého kokosu)
1 ČL prášku do pečiva bez fosfátu
1 vejce
2 bílky
50 g rozinek
40 g sušených meruněk
30 g mandlí
1 ČL skořice
1 PL strouhané pomerančové kůry

1
porce
obtížnost
8120 kJ / porce

Postup

Ovesné vločky rozmixujeme na mouku. Meruňky nakrájíme nadrobno a mandle nasekáme.

Všechny ingredience včetně 4 H COMPLEX PROTEINu pak smícháme v hladké těsto a necháme cca 30 minut v teple odpočinout.

Vytvarujeme štolu, přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C přibližně 20–25 minut dozlatova.

Štolu uschováme při pokojové teplotě zhruba týden, aby se rozležela.

1 porce | doba přípravy 90 minut | 8120 kJ / 1941 kcal

Pečené

Tuky
56,0 g
Sacharidy
154,0 g
Bílkoviny
60,0 g
Vláknina
31,0 g

Další recepty

15 minut
Dezerty
Rebarborový koláč
12
porcí
obtížnost
929 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Cheesecake s rebarborovým přelivem
8
porcí
obtížnost
1128 kJ / porce

Vaše proměny

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život

Milan Buška

V době, kdy jsem začínal s programem, má dcera odletěla na roční pobyt na Nový Zéland. Představa, že ji přivítám a obejmu s 20 kg dole, mě poháněla nesmírně kupředu.

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála