 
		
		
						200 g čočka
						        220 g rýže
						        400 g listový špenát (krájený čerstvý nebo mražený)
						        3 cibule
						        1/2 ks pórku
						        2-4 stroužky česneku
						        3 lžíce olivového oleje
						        500 g bílý jogurt
						        ½ lžičky nové koření – mleté či drcené
						        ½ lžičky pepř
						        ½ lžičky sůl
						        přiměřené množství vody
				
 6
						6
					 
					Čočku předem namočíme na cca 2 hodiny. Poté slijeme a zalijeme čerstvou vodou, při nižší teplotě vaříme pod poklicí 15 - 20 minut.
Jednu cibuli pokrájíme nadrobno a osmahneme na oleji, vmícháme ji do čočky, přidáme propranou rýži a vodu, osolíme a opepříme. Dobře promícháme, přivedeme k varu a nyní vaříme do úplného změknutí rýže a čočky asi 15 minut.
Zbylou cibuli a pórek nakrájíme na půlkolečka a přidáme prolisovaný česnek. Na pánvičce s trochou rozehřátého oleje posypeme novým rozemletým kořením a osmahneme. Špenát vmícháme do rýže s čočkou a celé vyklopíme na mísu. Uprostřed vyhloubíme větší důlek a do něj vlijeme bílý jogurt. Posypeme osmahnutou cibulí či pórkem s česnekem a novým kořením. Podáváme horké nebo studené. 
 
6 porcí | doba přípravy 45 minut | 825 kJ / 197 kcal