200 g dlouhozrnné rýže parboiled  
						1 červená cibule, nakrájená na plátky 
						1 žlutá paprika, nakrájená na kostičky 
						185 g tuňáka ve vlastní šťávě 
						1 lžíce kaparů 
						100 g nakládaných žampionů 
						hrst bazalkových lístků
						70 g cherry rajčátek nakrájených na měsíčky 
						2 lžičky citronové šťávy
						½ ks cukety 
						2 lžíce panenského olivového oleje 
						mořská sůl a čerstvě mletý pepř
				
						4
					
					Uvařte rýži, sceďte ji, propláchněte studenou vodou a nechte dobře okapat.
Cuketu nakrájejte a orestujte na malém množství olivového oleje.
Vmíchejte nakrájenou cibuli, papriku, oprané a okapané žampiony, orestovanou cuketu, kousky tuňáka, kapary, bazalku a rajčátka.
Olivový olej promíchejte s citronovou šťávou a přimíchejte do salátu.
Osolte a opepřete.
4 porce | doba přípravy 35 minut | 614 kJ / 147 kcal