Rýžový salát s tuňákem

Sytý salát plný vlákniny, vitamínů a bílkovin.

Suroviny

200 g dlouhozrnné rýže parboiled
1 červená cibule, nakrájená na plátky
1 žlutá paprika, nakrájená na kostičky
185 g tuňáka ve vlastní šťávě
1 lžíce kaparů
100 g nakládaných žampionů
hrst bazalkových lístků
70 g cherry rajčátek nakrájených na měsíčky
2 lžičky citronové šťávy
½ ks cukety
2 lžíce panenského olivového oleje
mořská sůl a čerstvě mletý pepř

4
porce
obtížnost
614 kJ / porce

Postup

Uvařte rýži, sceďte ji, propláchněte studenou vodou a nechte dobře okapat.

Cuketu nakrájejte a orestujte na malém množství olivového oleje.

Vmíchejte nakrájenou cibuli, papriku, oprané a okapané žampiony, orestovanou cuketu, kousky tuňáka, kapary, bazalku a rajčátka.

Olivový olej promíchejte s citronovou šťávou a přimíchejte do salátu.

Osolte a opepřete.

4 porce | doba přípravy 35 minut | 614 kJ / 147 kcal

Tuky
3,5 g
Sacharidy
19,0 g
Bílkoviny
14,0 g
Vláknina
3,3 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Rybí rizoto
2
porce
obtížnost
1661 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Saláty
Večeře
Lehký salát s kozím sýrem
4
porce
obtížnost
1172 kJ / porce

Vaše proměny

Petra Panská

Manžel a kolegové v práci mi říkali, že je to už vidět, jak jsem zhubla, a že mi to sluší

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel