Šťavnatý losos s hořčicovou zálivkou

Steak z lososa doplněný salátem a výbornou aromatickou hořčicovou zálivkou, kterou musíte ochutnat, je ideální variantou lehkého a přitom vyváženého oběda nebo večeře.

Suroviny

4 ks steaků z lososa
listy římského salátu
250 g cherry rajčátek
1 salátová okurka
1 žlutá paprika
citron
DRESINK
2 lžíce medu
2 lžíce nasekaného kopru
1 lžíce hořčice
2 lžíce olivového oleje

4
porce
obtížnost
975 kJ / porce

Postup

Steaky si ochutíme, pokapeme citronem, lehce osolíme a opepříme. Lososa dáme péci na pečicí papír do trouby. Pečeme asi 2 minut na 200 °C. Listy salátu omyjeme a dáme do větší mísy, přidáme na poloviny rozkrájená rajčátka, okurku a papriku. Připravíme si dresink. Ten si vytvoříme smícháním všech surovin v menší misce. Důkladně společně promícháme dresink a salát a propojíme tak všechny chutě. Servírujeme na jednotlivé talíře vždy s porcí lososa.

Zajímavost: Losos je zdrojem omega 3 nenasycených mastných kyselin, ty jsou známé mimo jiné i tím, že pomáhají snižovat cholesterol. Stejně jako ostatní ryby obsahuje i losos vitamin D, který je velmi prospěšný pro lidský organismus.

  • 233 kcal/975 kJ
  • Bílkoviny 23 g
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 9 g
  • Vláknina 3,7 g
  • Zdroj bílkovin, vhodné pro děti a diabetiky

4 porce | doba přípravy 30 minut | 975 kJ / 233 kcal

Zdroj bílkovin, vhodné pro děti adiabetiky

Další recepty

15 minut
Polévky
Obědy
Večeře
Zelná polévka se šunkou a houbami
2
porce
obtížnost
1282 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Večeře
Zelená polévka s čedarem
4
porce
obtížnost
1443 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Marcela Součková

Přibírala jsem na váze a začala se cítit psychicky hodně špatně