Vánoční bramborový salát

Suroviny

600 g brambor
3 vejce
4 sterilované okurky
1 středně velká cibule
sůl
pepř
1 polévková lžíce majonézy YOFRESH nebo light
2 polévkové lžíce zakysané smetany (co nejméně tučná - extra lehká 8%)
150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
2 polévkové lžíce plnotučné hořčice

obtížnost
314 kJ / porce

Postup

 

Brambory ve slupce a kořenovou zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka, vejce natvrdo. Brambory oloupeme a společně se zeleninou a vejci nakrájíme na menší kostičky.

Přidáme majonézu, zakysanou smetanu, hořčici, nadrobno nasekanou cibulku a na kostičky nakrájené okurky. Dle chuti osolíme a opepříme.

Když máme všechny suroviny v jedné míse, začneme salát lehce míchat. Tak, aby místo salátu nevznikla lepivá kaše. Po zamíchání a případném dochucení necháme v lednici odležet do druhého dne.

doba přípravy 40 minut | 314 kJ / 75 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Frittata - italská omeleta
2
porce
obtížnost
794 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Obědy
Večeře
Brambory zapečené s krémovým sýrem, avokádový dip
1
porce
obtížnost
2235 kJ / porce

Vaše proměny

Miluše Doležalová

Změna nastala při nástupu do penze, nabrala jsem během 5 let 20 kg

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel