1 velká cibule
						řepkový nebo sezamový olej
						4 stroužky česneku
						200 g uzeného  tempehu
						1 menší celer (asi 150 g)
						1 toustový chléb
						3 velké hrsti nasekaných mladých jarních bylin (kopřivy, pampelišky)
						pepř, majoránka, petřžel
						sůl
						200 g instatntní kukuřičné polenty
						1 kostička zeleninového bujonu
				
						3
					
					Nadrobno nasekanou cibulku orestujeme na oleji, poté přidáme na tenké čtverečky celer a tempeh. Necháme asi 10 min podusit. Zatím pokrájíme na drobné kostičky toastový chléb, do něhož poté směs tempehu s celerem a posekané byliny přimícháme. Řádně promícháme a ochutíme solí, pepřem, rozmačkaným česnekem, majoránkou a petrželkou. Necháme chvilku uležet a mezitím připravíme instantní polentu, která nám směs výborně spojí dohromady.
Do 1 l vroucí vody s rozpuštěným zeleninovým bujónem postupně pomalu vsypte za stálého míchání instantní kukuřičnou krupici. Vzniklou hustou kaši smícháme se zbytkem surovin. Vzniklou hmotu přelijeme do vymazaného pekáčku, urovnáme a pečeme asi 40-50 minut.
Po upečení podáváme nakrájené na silné plátky například se zeleninovým salátkem s výhonky.
3 porce | doba přípravy 60 minut | 2396 kJ / 573 kcal