Zeleninová pánev s marinovaným tofu

Suroviny

1 lžíce sezamového oleje
1 lžíce červené thajské kari pasty
2 stroužky česneku
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
300 g sójových výhonků
1 červená paprika nakrájená na proužky
1 svazek jarní cibulky
1 lžíce sójové omáčky
listy koriandru
1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru na marinádu
4 prolisované stroužky česneku na marinádu
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce dijonské hořčcice
4 lžíce přírodní sójové omáčky
500 g BIO tofu natural nakrájeného na kostky
olivový olej na osmahnutí

6
porcí
obtížnost
1235 kJ / porce

Postup

Připravte si marinádu ze zázvoru, česneku, cukru, hořčice, sójové omáčky.

Kostky tofu v ní nechte marinovat alespoň 30 minut (můžete nechat v lednici v přes noc).

Pro Stir-fry rozehřejte sezamový olej.

Přidejte kari pastu. několik vteřin míchejte, přidejte česnek, zázvor a opět zamíchejte.

Zeleninu dejte do pánve wok a za stálého míchání nechte osmahnout 1-2 minuty.

Zakryjte a duste 5 minut, až zelenina změkne.

Přimíchejte sójovou omáčku.

Mezitím nechte tofu okapat, marinádu uschovejte.

Tofu osmahněte z obou stran v trošce rozehřátého olivového oleje. Hotové kousky udržujte teplé, dokud nebude zelenina měkká.

Zbývající marinádu přidejte k zelenině. Ochuťte solí, podávejte s velmi horkým tofu a posypané koriandrem.

 

6 porcí | doba přípravy 30 minut | 1235 kJ / 295 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Pečený pstruh se žampiony na bylinkách
4
porce
obtížnost
1534 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Bulgur s tempehem a shitake
4
porce
obtížnost
1319 kJ / porce

Vaše proměny

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život

Jaroslav Vondrák

I přes zdravotní problémy mám 41 kg dole

Michaela Pařízková

Plno nových chutných jídel a kila šla sama dolů