Hovězí karbanátky s bramborami, hořčicí a cibulí

Libové hovězí karbanátky jsou skvělou možností, jak zpracovat červené maso v kuchyni. Červené maso má vysoký obsah železa a vitaminu B12, při jejichž nedostatku může nastat anémie, neboli chudokrevnost.

Suroviny

600 g libového hovězího masa
20 g česneku (4 stroužky)
50 g slepičích vajec (1 ks velikosti M)
50 g žluté cibule (1 ks)
50 g červené cibule (1 ks)
10 g bylinek (např. tymián, rozmarýn, bazalka dle chuti)
500 g čerstvé zeleniny (např. rajčata, okurka, polníček, rukola apod.)
500 g brambor
2 g soli (dle chuti)
2 g pepře (dle chuti)
12 g dijonské hořčice (1 ČL)

4
porce
obtížnost
1646 kJ / porce

Postup

Libové hovězí maso si nahrubo pomeleme nejlépe sami doma, smícháme se syrovým vejcem, najemno nakrájenou žlutou cibulí, drceným nebo prolisovaným česnekem, bylinkami, pepřem, solí a hořčicí.

Ze vzniklé směsi vytvarujeme 4 karbanátky a opečeme na kontaktním grilu nebo titanové pánvi bez tuku.

Brambory uvaříme nejlépe ve slupce. Tato varianta přípravy je zdravější, neboť brambory vařené ve slupce jsou jako příloha vhodnější než oloupané pro svůj nižší glykemický index.

Karbanátky podáváme s bramborami, najemno nakrájenou červenou cibulí (může být i na kolečka nebo půlkolečka) a můžeme přidat i trochu hořčice. Doplníme míchaným zeleninovým salátem.

4 porce | doba přípravy 60 minut | 1646 kJ / 393 kcal

Vhodné pro celou rodinu a sportovce, zdroj bílkovin a vlákniny

Tuky
11,0 g
Sacharidy
33,0 g
Bílkoviny
36,0 g
Vláknina
5,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Obědy
Večeře
Kachní prsa pečená se zeleninou
1
porce
1486 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Polévky
Obědy
Krémová kukuřičná polévka
2
porce
obtížnost
1470 kJ / porce

Vaše proměny

Milena Vogeltanzová

Po klasických dietách šla kila znovu nahoru, někdy i o nějaké to kilo víc

Jaroslav Vondrák

I přes zdravotní problémy mám 41 kg dole

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel