Karbanátky s ratatouille

Karbanátky chutnají snad úplně všem. Když si je uděláte z krůtího masa a jako přílohu zvolíte ratatouille, chutný oběd nebo večeři s vámi s radostí bude sdílet i celá vaše rodina. Krůtí maso je vhodnou alternativou kuřete, protože je lehce stravitelné, obsahuje velké množství bílkovin a málo tuku. Zeleninou doplníte potřebnou vlákninu.

Suroviny

špetka soli
špetka pepře
12 ml olivového oleje
KARBANÁTKY
90 g mletého krůtího masa
1 žloutek ze slepičího vejce
20 g cibule šalotky
špetka sušené bazalky
RATATOUILLE
200 g žluté papriky
180 g rajčat
100 g lilku
špetka provensálských bylinek

1
porce
obtížnost
1714 kJ / porce

Postup

Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.

Mleté maso smícháme se žloutkem, osolíme a opepříme, přidáme bazalku a dobře promícháme. Pomocí prstů a dlaní vytvoříme malé placičky a na polovině oleje je na pánvi z obou stran opečeme dozlatova.

Mezitím na další pánvi rozpálíme zbytek oleje a orestujeme na něm zeleninu, pak stáhneme plamen, lehce podlijeme vodou a necháme pod pokličkou dusit doměkka.

Zeleninové ratatouille dochutíme solí, pepřem a provensálskými bylinkami.

Podáváme spolu s karbanátky.

1 porce | doba přípravy 60 minut | 1714 kJ / 410 kcal

Vhodné pro celou rodinu a sportovce, zdroj bílkovin a vlákniny

Tuky
24,0 g
Sacharidy
24,0 g
Bílkoviny
26,0 g
Vláknina
14,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Obědy
Večeře
Brambory zapečené s krémovým sýrem, avokádový dip
1
porce
obtížnost
2235 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Obědy
Večeře
Kachní prsa pečená se zeleninou
1
porce
1486 kJ / porce

Vaše proměny

Alena Nekvapilová

Na začátku jsem měla o 25 kilo navíc, nyní se můj život změnil o 180°!

Jaroslav Vondrák

I přes zdravotní problémy mám 41 kg dole

Michaela Pařízková

Plno nových chutných jídel a kila šla sama dolů