Karbanátky s ratatouille

Karbanátky chutnají snad úplně všem. Když si je uděláte z krůtího masa a jako přílohu zvolíte ratatouille, chutný oběd nebo večeři s vámi s radostí bude sdílet i celá vaše rodina. Krůtí maso je vhodnou alternativou kuřete, protože je lehce stravitelné, obsahuje velké množství bílkovin a málo tuku. Zeleninou doplníte potřebnou vlákninu.

Suroviny

špetka soli
špetka pepře
12 ml olivového oleje
KARBANÁTKY
90 g mletého krůtího masa
1 žloutek ze slepičího vejce
20 g cibule šalotky
špetka sušené bazalky
RATATOUILLE
200 g žluté papriky
180 g rajčat
100 g lilku
špetka provensálských bylinek

1
porce
obtížnost
1714 kJ / porce

Postup

Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.

Mleté maso smícháme se žloutkem, osolíme a opepříme, přidáme bazalku a dobře promícháme. Pomocí prstů a dlaní vytvoříme malé placičky a na polovině oleje je na pánvi z obou stran opečeme dozlatova.

Mezitím na další pánvi rozpálíme zbytek oleje a orestujeme na něm zeleninu, pak stáhneme plamen, lehce podlijeme vodou a necháme pod pokličkou dusit doměkka.

Zeleninové ratatouille dochutíme solí, pepřem a provensálskými bylinkami.

Podáváme spolu s karbanátky.

1 porce | doba přípravy 60 minut | 1714 kJ / 410 kcal

Vhodné pro celou rodinu a sportovce, zdroj bílkovin a vlákniny

Tuky
24,0 g
Sacharidy
24,0 g
Bílkoviny
26,0 g
Vláknina
14,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Polévky
Obědy
Večeře
Celerová polévka
4
porce
obtížnost
1014 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Špaldoto se zeleninou a hříbky
2
porce
obtížnost
1474 kJ / porce

Vaše proměny

Milena Vogeltanzová

Po klasických dietách šla kila znovu nahoru, někdy i o nějaké to kilo víc

Milan Buška

V době, kdy jsem začínal s programem, má dcera odletěla na roční pobyt na Nový Zéland. Představa, že ji přivítám a obejmu s 20 kg dole, mě poháněla nesmírně kupředu.

Marcela Součková

Přibírala jsem na váze a začala se cítit psychicky hodně špatně